Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки

...
Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки
Коментари Харесай

Джамбазки към КСНС: Нулев мигрантски натиск и незабавно приемане на доброволните отряди към МВР

Българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки насочи към президента Румен Радев предложение с ограничения за противопоставяне на миграционния напън и отбрана на националния интерес и суверенитета на страната.. 

В публично писмо до институцията евродепутатът призовава  Радев да упражни своите пълномощия в Закона за консултативния съвет за национална сигурност и предлага ограничения за справяне с миграционния напън.

" На първо място е предлагането за нулева миграция и неприемане на мигранти на територията на Република България, защото страната ни не е инициирала и не е страна във военния спор. Поради тази причина съгласно Джамбазки българските жители не следва да бъдат поставяни в риск от похищения върху личността и собствеността си от евентуални мигранти. Второто предложение, сложено на вниманието на президента, което насочва заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация, е внасяне на искане за незабавна смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, която да регламентира правната опция доброволни отряди да оказват помощ в работата на гранична полиция при отбраната на българската граница.

Това е проблем, за който неведнъж съм алармирал надлежните институции и който заслужава изключително внимание, защото заплашва националната сигурност и вътрешния ред на България ", написа още Джамбазки в формалното писмо до президента Румен Радев.

Според евродепутата дружно с потърпевшите бежанци, сходно на събитията от преди няколко години, " идната вълна от мигранти ще повлече и голям брой лица, които не дават отговор на изискванията за даване на статут на емигрант. Тези лица ще злоупотребяват с афганистанския генезис и ще го употребяват единствено и само за осъществяване на нерегламентирана миграция по стопански аргументи ". 

Затова Джамбазки упорства президентът да вземе поради подаденото предложение, защото сигурността на Република България е върховен приоритет.

Вътрешна македонска революционна организация приканва служебния кабинет да дава ежедневна информация пред обществото какъв е миграционният напън и какъв е потенциалът на местата в центровете за краткотрайно настаняване.

Интервюто на Снежана Иванова с Ангел Джамбазки в предаването " 12+4 " можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР