Българският патриархНеофит се намира в стабилно състояние след хоспитализация във

...
Българският патриархНеофит се намира в стабилно състояние след хоспитализация във
Коментари Харесай

Здравословното състояние на патриарх Неофит се стабилизира

Българският патриархНеофит се намира в устойчиво положение след хоспитализация във ВМА заради белодробно заболяване. За да отговори на интереса от страна на медии, старозагорският митрополит Киприан даде информацията, като прикани православните християни да се молят за бързото възобновяване и изписване на патриарха, заяви NOVA.

Деканът на Богословския факултетдоц. Ивайло Найденовподчерта значимостта на положението на патриарх Неофит, освен за църковния, само че и за университетския свят. Учениците и приятелите на патриарха се сплотяват в молебствия, изразявайки взаимност и пожелавайки му бързо излекуване.

Припомняме, че в сряда Светият Синод разгласява на уеб страницата си информация, че българският патриарх Неофит е признат във Военномедицинска академия. Той е с белодробно заболяване, прецизират от Църквата. Информацията за неговото здравословно положение е доста строго защитавана в загадка. По информация на източници напатриархът е във ВМА от най-малко две седмици. Духовниците приканиха вярващите да се молят за здравето на патриарха.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР