Българският мъжки тенис определено не е страдал от липса на

...
Българският мъжки тенис определено не е страдал от липса на
Коментари Харесай

Сериозен успех: Българин оглави ранглистата на Европа до 14 години!

Българският мъжки тенис несъмнено не е страдал от липса на млади гении през годините, само че всички знаем какъв брой сложен е преходът от юношеските шампионати към професионалния спорт и до момента само Григор Димитров е съумял да се осъществя на най-високото допустимо равнище. Обнадеждаващите знаци обаче не липсват, тъй като голям брой наши родни представители се показват доста мощно в конкуренциите при подрастващите през последните години и дават съществени поръчки за сполучливи бъдещи кариери.

Доказателство за това изказване са сериозните триумфи на Пьотр Нестеров, който през 2018-та беше определен за тенисист номер едно на Европа до 16-годишна възраст и единствено преди седмица доближи първия си полуфинал при експертите, а също така към този момент е част от мъжкия тим на България за Купа " Дейвис ".

Вчера пък имахме нови мотиви за горделивост с български представител. Става въпрос за Иван Иванов, чиито мощни изяви му разрешиха да оглави ранглистата на Стария континент в направлението до 14 години. Иванов съумя да реализира това, откакто завоюва две надпревари от Тенис Европа извършени в България. Той победи с купите на сингъл при юношите на мощния шампионат от първа категория до 14 година в Бургас и на шампионата от трета категория до 16 година на тенис център Санта Марина.

Талантът на 13-годишното момче не остава неусетен даже от самия Димитър Бербатов, чиято фондация отличава тенисиста с огромната си премия в категория " Спорт " за деца сред 1-ви и 4-ти клас, което се случва през 2018-та година. Иван също по този начин може да се похвали с купата на Международния мастърс шампионат " Kinder+ ", защото въпросното събитие се организира в фамозната академия на Патрик Муратоглу и е следващ отзив за качествата на нашия съотечественик, на който пожелаваме голям брой триумфи в предстоящ проект.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР