Българският лекарски съюз (БЛС) изрази в четвъртък своето несъгласие с

...
Българският лекарски съюз (БЛС) изрази в четвъртък своето несъгласие с
Коментари Харесай

БЛС поиска справедливо разследване за арестувания шеф на здравната каса в Ловеч

Българският лекарски съюз (БЛС) изрази в четвъртък своето противоречие с показно тиражираната в медийното пространство информация за задържането на шефа на районната здравна каса в Ловеч доктор Антонио Маринов.
Маринов беше задържан предишния четвъртък при акция на ДАНС и полицията за длъжностно закононарушение и против него беше формирано досъдебно произвеждане за злоупотреби със средства на здравната каса.

“Български лекарски съюз не смята за заслужено против почитан български доктор, с чисто правосъдно минало, да бъдат предприемани ограничения за процесуална насила, без съществуване на неопровержими данни за виновност, каквито и към сегашния миг не са налице “, показват от съсловната лекарска организация в своя позиция.

От БЛС допълват, че Маринов по никакъв метод не е попречил активността на органите на Министерство на вътрешните работи, нито е дал мотив за пораждане на подозрение за укриване или разстройване работата на проверяващите органи и слагат под подозрение правилността на наложената насилствена мярка за неотклонение " домакински арест ".

От съсловната организация декларират, че поддържат всяко деяние за налагане на ефикасен надзор за запазване на публичния ред и съблюдаване на законността, за реализиране на заложените цели за предварителна защита на инкриминирани действия, включително и такива, касаещи здравния бранш у нас. Именно заради тези аргументи БЛС упорства за заслужено следствие и заблуждение под отговорност на всички закононарушители, при безапелационното доказване на тяхната виновност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР