Българският футболен съюз подписа 5-годишен договор за партньорство с BLOCKSPORT

...
Българският футболен съюз подписа 5-годишен договор за партньорство с BLOCKSPORT
Коментари Харесай

БФС направи революционна стъпка

Българският футболен съюз подписа 5-годишен контракт за партньорство с BLOCKSPORT AG, водещ швейцарски снабдител на новаторски софтуерни решения в областта на спорта. По този метод БФС става първата спортна федерация в света, която ще построи цялостна цифрова екосистема – със особено приложение за ентусиастите, фен-токени и NFT-платформа. Революционната стъпка ще даде опция за потреблението на всички благоприятни условия на блокчейн технологиите и токенизацията в поддръжка на българския футбол и българския спорт като цяло. Редица клубове към този момент са се възползвали от цифровите нововъведения, само че това е първият случай, в който всички услуги са взаимносвързани и обединени под една шапка, оповестява уеб сайтът на централата.

Целта на новото партньорство е да бъдат създадени цифрови способи ентусиастите да бъдат по-ангажирани с националния тим, като стартът ще бъде даден с ново интерактивно приложение за последователи както на територията на България, по този начин и в чужбина. Следващата стъпка ще бъде стартирането на NFT-та (оригинални елемeнти – фотоси, видео и други цифрови файлове за колекционери), както фен-токени на националния тим, които ще дават опция на последователите да се възползват от извънредни предложения и бонуси.

BLOCKSPORT е единствената компания в света, която предлага неспекулативни потребни фен-токени, създадени с ясната концепция да генерират действителна връзка с публиката. Посредством тях се основават разнообразни равнища на цифрово участие със съответните привилегии и услуги.

„ Изключително съм горделив от обстоятелството, че Българският футболен съюз е първата федерация с изцяло приключена цифрова екосистема. Това ще помогне освен на националния ни тим, само че и на елитните ни клубове и на ентусиастите. Често четем информации за американски, британски и немски шампионати и федерации, които афишират сходни търговски партньорства и прибавят спомагателна стойност към по този начин или другояче развития си спорт. Убеден съм обаче, че нашият план е крайъгълен камък в тази част на Европа – район, който обичайно създава гении и добър футбол. Радвам се, че Българският футболен съюз и нашите сътрудници регистрират големия капацитет и дружно сме подготвени да открием нови хоризонти в цифровото пространство. Това не просто ще ни издигне на друго равнище, само че и ще ни помогне да притеглим вложения във футболната промишленост и в спорта като цяло. Силно се надявам другите федерации в страната и на Балканите да последват образеца ни и да открият опциите на цифровата промяна. Благодаря на екипа ми за усърдната работа по плана в последните 12 месеца и нямам самообладание за идващите стъпки в това революционно начинание “, съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов.

От своя страна изпълнителният шеф и съосновател на BLOCKSPORT Владимир Люлка разяснява: „ Съгласен съм с господин Михайлов - за нас е същинска привилегия да обявим партньорството си с първата спортна федерация в света, повярвала в капацитета на блокчейн технологиите. Сигурен съм, че взаимният ни план ще служи за образец за цялата спортна промишленост и съм уверен, че ще забележим съответните резултати в идващите седмици и месеци “.

Представителят на BLOCKSPORT за Балканския район Владимир Стеванович пък добави: „ В момента пишем новата спортна история, което за нас е голяма чест. За да стигнем до този миг, преминахме през много провокации, само че в последна сметка финалният резултат ще бъде позитивен за всички страни. Лично аз съм огромен почитател на българския футбол още от популярните му години и съм сигурен, че сходни планове и стъпки могат да върнат България на обичайните й мощни позиции. Поздравявам господин Михайлов за решението да отвори нови хоризонти пред българския футбол и българския спорт като цяло “.

За BLOCKSPORT

BLOCKSPORT е снабдител на новаторски софтуерни решения в областта на спортната промишленост. Компанията е учредена през 2019 година в Цуг, Швейцария, а все още обслужва над 40 клиента по цялата планета, включително футболните клубове на Емполи, Динамо (Киев), Льовен, Металист (Харков), Кайзер Чийфс, баскетболните Партизан (Белград), Арис (Солун) и други Целта на BLOCKSPORT е да показва по какъв начин иновационните технологии могат да оказват помощ на клубовете и федерациите да генерират нови източници на доходи, а на спортните ентусиасти – да се насладят на по-добро цифрово преживяване с обичаните си тимове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР