Българският бизнес ще има нужда от близо 194 хиляди работници

...
Българският бизнес ще има нужда от близо 194 хиляди работници
Коментари Харесай

От какви специалисти ще има нужда бизнесът у нас през 2022 г...

Българският бизнес ще има потребност от близо 194 хиляди служащи и експерти през 2022 година Данните са на Агенцията по заетостта. Нов личен състав ще наемат близо 50 хиляди работодатели, което е с към 15 на 100 по-малко по отношение на предходната година.

Според изследването към 44 хиляди ще бъдат обявите за работа за висшисти като лекари, учители и IT експерти. Почти толкоз ще бъдат и обявите за неквалифициран личен състав.

Над 35 000 безработни младежи започнаха работа през 2021 година

„ Компании, които не бяха непосредствено наранени, подхождат доста по-прагматично и страхливо, защото за следващ път им се появи, че няма по какъв начин да следват някаква пазарна логичност, а просто би трябвало да изчакат идващото решение от правителството”, сподели Валентин Кръстев, който е шеф на компания за човешки запаси.

„ Усеща се голям апетит от бизнеса да се развива и работодателите имат потребност от напълно леко разпределяне, каквото се случи на няколко пъти през тези две години”, разяснява той.

„ Има голямо търсене в областите на производството. Достатъчно доста производители останаха в България в последните години и те изпитват апетит за работна ръка като са подготвени да одобряват хора и от доста разнообразни сфери”, добави Кръстев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР