Българският аниматор и артист Теодор Ушев, който твори в Канада,

...
Българският аниматор и артист Теодор Ушев, който твори в Канада,
Коментари Харесай

Теодор Ушев получи орден “Кавалер на изкуствата и културата на Франция

Българският аниматор и актьор Теодор Ушев, който твори в Канада, бе отличен с ордена “Кавалер на изкуствата и културата ” на Министерство на културата на Франция. Номинацията е подписана от някогашния министър на културата Одри Азуле, преди да заеме поста на ръководител на UNESCO.


Новината заяви самият Ушев във Facebook.
" Не знам кой и по кое време ме е предложил за тази украса (сигурно с връзки), само че за мен е чест да получа отличие от Франция. Предпочетох да получа ордена без церемонии и фанфари - тъй като имам вяра, че артистите не трябва да се мотаят по публични държавни събития и да получават ордени и звания. Но въпреки всичко - благодаря! За сведение - коневръза пред НФБ се строи, по този начин, че ще има къде да си вързвам коня ", написа шеговито Тео Ушев.

Тази година филмът на Ушев " Сляпата Вайша " по роман на Георги Господинов беше номиниран за " Оскар " в категорията за късометражна анимация. Така за първи път българин стигна до финалните номинации за премията на филмовата академия.
   Номинираният за Номинираният за "Оскар " Теодор Ушев в особено изявление за Българска национална телевизия
Едно от най-дългоочакваните събития в света на киното - номинациите за Оскар. След оценката за технологии на Владимир Койлазов още един българин е на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР