Българският актьор Самуел Финци, който работи в Германия от години,

...
Българският актьор Самуел Финци, който работи в Германия от години,
Коментари Харесай

Самуел Финци си партнира с Джон Малкович в Сенека, премиерата е на Берлинале

Българският артист Самуел Финци, който работи в Германия от години, ще взе участие в най-новия филм на Джон Малкович - " Сенека " (Seneca: On the Creation of Earthquakes).

Сюрреалистичната продукция на Роберт Швентке споделя историята на последните дни от живота на огромния римски мъдрец Луций Аней Сенека. Блестящ оратор и мъдрец, който се посвещава на добродетелта, разсъдъка и стоицизма, Сенека става наставник и консултант на сина на Агрипина - Нерон.

Параноичният и садистичен император употребява всички вероятни средства, с цел да утвърди властта си - даже на цената на живота на своя най-верен съдружник. Един несполучлив опит за прелом му дава съображение да упрекна Сенека в опит за ликвидиране, без да има учредения.

Джон Малкович влиза в ролята на учителя, ненадейно изпаднал в недружелюбност, а Том Кзандер е в облика на младия император. Във кино лентата можем да забележим още известни артисти като Мери-Луиз Паркър (Weeds), Джулиан Сандс, Джералдин Чаплин и други

 Самуел Финци към този момент е работил с режисьора Роберт Швентке - във военната драма The Captain от 2017 година

Смъртната присъда на Сенека е издадена - Нерон желае от него да се самоубие. И той приема ориста си. Но едвам откакто дава един финален урок за житейската си философия на своите почитатели.

Трейлърът на кино лентата подсказва гротескния темперамент на една от най-печално известните истории от римската ера.

Докато Сенека е заобиколен от посетители на екстравагантно празненство, пратеникът на императора идва при него и го осведоми, че Нерон е заповядал да почине до сутринта на идващия ден.

Образите в черната комедия са колкото неуместни, толкоз и реалистични, с препратки към 21 век на фона на действителните събития от 65 година след Христа.

Seneca ще направи международната си премиера по време на Берлинале през февруари 2023.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР