Българските власти управляваха пандемията чрез нарушения на права, а не

...
Българските власти управляваха пандемията чрез нарушения на права, а не
Коментари Харесай

БХК: Правата на стотици хиляди бяха засегнати по време на пандемията.

Българските управляващи управляваха пандемията посредством нарушавания на права, а не с законни ограничавания. Това се споделя отчета на Българския хелзински комитет за 2020 година.

" Непропорционални ограничавания, дискриминация и противоправни дейности белязаха у нас годината, в която светът се бореше с пандемията от коронавирусното заболяване. Бяха наранени правата на стотици хиляди български жители. Те включваха правото на персонална независимост и сигурност, правото на персонален и фамилен живот, правото на спокойно заседание, свободата на изложение, правото на напредване, правото на труд и обучение, както и правото на здраве ", декларира организацията.

Според БХК в редица случаи управляващите са употребявали противоепидемичните ограничавания с цел да задушат сериозни политически и цивилен изяви против техни политики.

Правозащитната организация подлага на критика спиранията във действието на правосъдната система по време на първата и втората вълна на пандемията през предходната година. Тогава жителите нямаха естествен достъп до правосъдните зали, а доста ограничения за неотклонение се гледаха по скайп.

" Противоепидемичните ограничения провокираха периодически дисфункции в работата на правосъдната система. Това лиши българските жители от ефикасни вътрешноправни средства за отбрана против нарушаванията на техните права ", споделя БХК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР