Българските туристи са обявени за едни от най-мрънкащите в света

...
Българските туристи са обявени за едни от най-мрънкащите в света
Коментари Харесай

Българските туристи се оказаха сред най-мрънкащите в света

Българските туристи са оповестени за едни от най-мрънкащите в света в проучване, основано на 3.5 млн. отзива за хотелско настаняване.

Базираната в Ню Йорк компания за препоръки при пътешестване Rewardexpert откри туристите от кои страни са най-щастливи, до момента в който пътуват, а на кои е най-трудно да се угоди. Анализаторите са прегледали 3.5 млн. отзива за 13410 хотела в 70 страни, написани от жителите на 83 страни. Оказало се е, че по-голямата част от мненията - близо 1.4 млн., са " петзвездни ", до момента в който хората, оценили престоя си с 1 или 2 звезди, са под 1 млн.

Авторите на изследването са съставили три обособени ранглисти. Те са подредили страните първо съгласно дадените позитивни оценки, след това по негативните и най-после са извлекли общ уравновесен показател сред двата индикатора.

Испанците са туристите, на които е най-трудно да се угоди, демонстрира крайният резултат. Общо 11.73% от мненията, оповестени от испанци, са недоброжелателни.

България е на пето място в листата, изпреварвана по неодобрение от Ирландия, Исландия и Италия. Българите са изключението измежду жителите на Централна и Източна Европа, които като цяло остават удовлетворени от хотелското си настаняване, разясняват създателите на проучването. Общо 252 oт 2360 оценки (10.7%), написани от българи, са отрицателни. Едновременно с това 44.58% от оценките на българските туристи са хвалебствени, само че огромният дял неприятни отзиви натежава и ги праща в дъното на общата ранглиста.

Кои туристи са най-претенциозни
1. Испания
2. Ирландия
3. Исландия
4. Италия
5 България
6. Зимбабве
7. Дания
8. Турция
9. Иран
10. Литва

Кои туристи са най-доволни
1. Русия
2. Сърбия
3. Ливан
4. Австралия
5. Беларус
6. Израел
7. Грузия
8. Йордания
9. Съединени американски щати
10. Колумбия

Целият лист може да се види тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР