Българските планински спасители, които са в Турция, извадиха жив човек

...
Българските планински спасители, които са в Турция, извадиха жив човек
Коментари Харесай

Българските спасители вадят живи хора изпод руините в Турция - Общество

Българските планински спасители, които са в Турция, извадиха жив човек отдолу под руините на постройка в град Антакия, оповестиха от Планинската избавителна работа.

„ В Антакия, където се намира екипът сега, при първото претършуване на разрушена постройка немската овчарка Норд е подала сигнал на своя лидер Атанас Уков от отряд Банско. Индикацията е доказана и от белгийската овчарка Нико - с лидер Любчо Джолев от отряд Разлог. Резултатът - един човешки живот е избавен след четири дни под отломките “, оповестяват от ПСС.

На 6 февруари вечерта екип от 12 спасители и пет кучета от ПСС към Българския Червен кръст отпътува за Турция, с цел да се включи в избавителните действия след земетресенията в южната част на страната.



По-рано през днешния ден от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ оповестиха, че взаимно с локални екипи са съумели да извадят живи четиригодишно дете и възрастен под останките на постройка.

„ Доктор Веселин Йолов, чиновник на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, който е част от нашия екип в Турция, имаше сложната задача да окаже подпомагане и директно да взе участие в комплицирана хирургична и животоспасяваща намеса. Благодарение на неговите дейности, потърпевш човек получи втори късмет да оцелее. Всички дейности на българските пожарникари и спасители се координират с представители на локалната власт “, оповестяват от ГДПБЗН.

Общо 78 чиновници на ГДПБЗН са на територията на Турция сега и са построили своя лагер на стадиона в град Бесни, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР