Българските евродепутати призовават в официално писмо до премиера на Нидерландия

...
Българските евродепутати призовават в официално писмо до премиера на Нидерландия
Коментари Харесай

Евродепутатите ни призовават Нидерландия да ни пусне в Шенген

Българските евродепутати приканват в публично писмо до премиера на Нидерландия Марк Рюте и до Комисията по европейски въпроси в Камарата на представителите на Народното събрание на страната за преустановяване на блокирането на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, което оределят като невижданото и безпричинно.

Писмото е подписано от всички български представители в Европейския парламент (ЕП).

Припомняме, че през предишния месец, която постановява Нидерландия да не гласоподава за присъединението на страните ни към Шенген.

" Вече 11 години пълноправното участие на двете страни е пленник на неналичието на консенсус в Съвета на Европейски Съюз и в частност на отрицателната позиция на Нидерландия, която остава единственото затруднение пред окончателното решение за приемането ни в Шенген ", се споделя в писмото.

Евродепутатите ни показват, че през декември следва въпросът да бъде подложен още веднъж на срещата на министрите на правораздаването от страните членки на Европейски Съюз и, с цел да бъде реализирано нужното единодушие преди съвещанието, българската делегация в Екологичен потенциал декларира подготвеност за провеждането на работни срещи в бърз порядък, както с нидерландското държавно управление, по този начин и с представители на нидерландския парламент.
 Радев прикани евролидерите да признаят напъните ни за влизане в Шенген
Радев прикани евролидерите да признаят напъните ни за влизане в Шенген

България подготвена да помогне на Нидерландия да потуши опасенията си

Те упорстват още Нидерландия да вземе под внимание оценката на Европейска комисия, тъй че " процесът по разширение на Шенгенското пространство да продължи с присъединението на България и Румъния и то още до края на тази календарна година ".

" Решенията за разширението на Шенген не би трябвало да се слагат в тясна взаимозависимост от националния дневен ред на една или друга страна членка. Редно е към тях да се подходи обективно от позиция на достиженията на правото на Шенген и вероятностите на Европейски Съюз като пространство на взаимност и свободно придвижване ", се акцентира в писмото.

Българските евродепутати отстояват позицията за унищожаване на вътрешния граничен надзор за България и Румъния. Според тях това е " от основно значение освен за стопанската система и сигурността на двете страни, само че и за целия Европейски съюз ", изключително в разгара на редица рецесии като война на прага на Европа, енергийна неустойчивост и растяща инфлация.

Те декларират също, че европейското законодателство допуска равнопоставеност сред страните членки, а България и Румъния от дълго време са покрили всички критерии. " на приложението на Шенгенското законодателство са допустимо най-положителните както за България, по този начин и за Румъния. Нещо повече - те са доказателство за непрестанните старания, които двете страни поставят, с цел да се причислят към Шенген ", се споделя още в писмото. Българските представители в Екологичен потенциал означават, че поканата за реализиране на въпросната задача е отправена непринудено от София и Букурещ в символ на решителност да потвърдят и на процедура своята дарба да пазят външните граници на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР