Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков настояват

...
Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков настояват
Коментари Харесай

Наши евродепутатите искат от ЕК мерки срещу двойните стандарти при храните

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков упорстват Европейската комисия (ЕК) да предприеме ограничения за унищожаване на двойните стандарти при храните.

В собствен писмен въпрос, насочен към изпълнителния орган на Европейския съюз (ЕС), двамата евродепутати питат дали ще бъдат подхванати законодателни ограничения за попречване на двойните стандарти в качеството и състава на питателните артикули, продавани в другите държави-членки. Също по този начин те упорстват Европейска комисия да се ангажира с съответни периоди за осъществяването на такива законодателни промени.

 Разликата в качеството на храните е корпоративен расизъм, отсече Неков
Разликата в качеството на храните е корпоративен расизъм, отсече Неков

В единния пазар еднакъв артикул би трябвало да бъде с едно и също качество

Емил Радев и Андрей Новаков оферират още Европейска комисия да изготви колкото се може по-бързо насоки към интернационалните компании, производители на хранителни артикули, с цел да се подсигурява, че всички консуматори в Европейски Съюз са третирани еднообразно.

Не на последно място, българските евродепутати от ГЕРБ насочат питане дали и по кое време Европейска комисия има намерение да направи широкомащабно изследване за съществуването на двойни стандарти в другите страни-членки освен при питателните, само че и при други артикули, като да вземем за пример козметичните и почистващите такива.

Предложенията на Емил Радев и Андрей Новаков са вследствие на повдигания към този момент 10 години въпрос за двойните стандарти на питателните артикули в другите държави-членки в границите на единния европейски пазар.

 Двойният стандарт и цените на храните са дискриминация
Двойният стандарт и цените на храните са дискриминация

Манолова упорства за започване на процедура за смяна в регламента на храните и на директивата

По-конкретно, редица страни от Централна и Източна Европа, в това число и България, неведнъж са изразявали терзания, подкрепени с лабораторни доказателства, че съществуват разлики в съставките и качеството на хранителни артикули на интернационалните компании, продавани под една и съща марка в " старите " и " новите " държави-членки.

Според българските представители в Европейския парламент Емил Радев и Андрей Новаков такова двойно отношение на интернационалните компании е неприемливо, изключително в подтекста на единния европейски пазар. " Потребителите в целия Европейски Съюз имат правото да се употребяват с идентични по качество и състав артикули, които са под една и съща марка и название ", разясниха българските евродепутати от ГЕРБ.

 Ядем друга храна с европейците под една и съща марка Обновена
Ядем друга храна с европейците под една и съща марка

БАБХ ревизира храни, продавани у нас и в Германия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР