Български пощи стават дистрибутор на доставката на печатни издания с

...
Български пощи стават дистрибутор на доставката на печатни издания с
Коментари Харесай

800 000 км. месечно е логистиката, за да доставят пощите вестници

" Български пощи " стават дистрибутор на доставката на печатни издания с протоколно решение на Министерския съвет. Целта е да се диверсифицират доставките.

Новината заяви транспортният министър Росен Желязков на брифинг пред публицисти.

Амбицията е " Български пощи " да развият своите умения и потенциал с оглед провокациите на идната цифровизация на пазара и да имат опция да бъдат един от водачите и пионерите в интернет доставките.

Реалистичният период " Български пощи " АД е да стане дистрибутор в доставката на печатни издания е втората половина на януари. Логистичната верига включва към 3 500 доставки на ежедневна база - 4 000 пакета всекидневно, 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Логистиката би трябвало да обгръща 18 национални маршрута всекидневно и 115 районни маршрута, от които 110 регулярни нощни маршрута всекидневно. На месечна база целият превоз обгръща 800 000 км., печатните издания са към 900 тома и размерът е към 240 кубически метра.

Точките за продажба на дребно на печатните издания са към 6-7000 по отношение на сезона, и те включват сергии, бензиностанции, търговски вериги, молове и лафки.

" Български пощи ще имат опция да популяризират печатните издания и да ги продават в съответните градове ", акцентира транспортният министър и увери, че те се намират в едно обикновено финансово положение.

Желязков увери, че няма да се закриват пощенски станции, а ще се усъвършенства мрежата на " Български пощи ".

" Български пощи " са еднолично комерсиално сдружение с държавно имущество и като такова сдружение се подчинява на всички права и отговорности на Търговския закон, изясни Желязков.

По думите му те разполагат с нужната мрежа както за дистрибуция, по този начин и за продажба на дребно на печатните издания. Към сегашния миг има към 50-60 дистрибутори на печатни издания и " Български пощи " нямат желанието и упоритостта да се трансфорат в монополист на пазара, означи министърът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР