Български академици написали кърваво писмо до Бойко Борисов, в което

...
Български академици написали кърваво писмо до Бойко Борисов, в което
Коментари Харесай

КАРАКАЧАНОВ „БЪЛГАРСКИ ДОСТОЕН МЪЖ“? Че политиците са продажни е ясно, но такива станаха и авторитетни учени, академици и историци

Български учени написали кърваво писмо до Бойко Борисов, в което със сълзи на очи бранят вицето Каракачанов неизвестно от кого. Но с цел да не остане подозрение на кой господ се кланят, маститите учени сервилничат и на премиера и в похвалното им слово четем тез елейни слова:

„ Знаейки Вашето откровено родолюбие и обич към отечествените полезности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този апел за поддръжка на дейностите на вицепремиера господин Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заема такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредност от държавнически действия… “

Всъщност, какво желаят с този апел уважаемите Георги Марков, Васил Сгурев, Благовест Сендов, Пламен Карталов, Стефан Воденичаров, Константин Косев, Антон Дончев, Васил Гюзелев, Иван Гранитски, Александър Чирков?

Те в действителност ли мислят, че Каракачанов е народен воин, тъй като след кървавия случай във Войводино сподели, че ромите в България ставали все по-нагли?

И за какво цялостен тим учени си затварят очите пред грозния факт, че кметът на Войводиново е избор на Каракачанов и заради това на всички избори ромите в селото гласоподават под строй за Вътрешна македонска революционна организация?

Наистина ли учените не знаят, че вемереовският кмет освен не е протегнал ръка на противозаконното циганско гето, само че е помагал за построяването му, затваряйки си очите и за незаконното енерго?

Лично аз мога да си затворя очите за фотосите, от които се вижда по какъв начин министър Каракачанов награждава с офицерски кортици и медали писателят Антон Дончев и историкът Георги Марков. И няма да върша прибързани изводи за спор на ползи и покупка на университетски съвести.

Но за какво акад. Марков си затваря очите за личното си писмо до държавните институции, в което осъжда контракта с Република Македония, признаващ и македонска нация, и македонски език, и македонска история? Идеолог на този контракт и негов първи юрист е самият Красимир Каракачанов.

С този ли капитулантски контракт Каракачанов е държавен български мъж, учен Марков?

Та самият Каракачанов неотдавна се отхвърли от контракта и изиска анекс към него, осъзнавайки, че е направил историческа неточност, която може да се съпостави единствено с македонизирането на Пиринска Македония през 1946-а?

Удивително е по какъв начин в границите на два месеца български министър на два пъти попада в центъра на кавги с тежки политически последствия и все пак учени го величаят като популярен държавен мъж.

Нима учените не знаят, че и задържаният ръководител на Държавната организация за българите в чужбина е персонално предопределение на Красимир Каракачанов? Нима са не запомнили, че тези дни самият Каракачанов си призна, че предупреждавал Харалампиев да не взе участие в корупционни схеми, тоест министърът добре е знаел що за човек е конфигурирал в ДАБЧ.

И какво излиза? Че фрагментите на Каракачанов във Войводиново и Държавната организация за българите в чужбина са направили закононарушения, само че самият Каракачанов е заслужен за почитание „ държавен български мъж “?

Че политиците са продажни, това не е вест. Но че авторитетни учени, учени и историци се купуват с кортик и орден, това е към този момент вест.

Aвтор: Велизар Енчев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР