Българската представителка в стрелбата на параолимпийските игри в Токио -

...
Българската представителка в стрелбата на параолимпийските игри в Токио -
Коментари Харесай

Милена Тодорова не се класира на финал в стрелбата в Токио

Българската представителка в стрелбата на параолимпийските игри в Токио - Милена Тодорова, няма да взе участие във финала на 10 м въздушна пушка, право състояние, смесена дисциплинираност SH2.

Това стана ясно след квалификациите по-рано през днешния ден (30 август). Родената в Добрич спортистка остана 15-та в крайното класиране на пресявките, а единствено първите 8 не престават напред в борбата за медалите.

Общият резултат на Тодорва е 626,5 точки. Тя е най-предно класираната жена в дисциплината. Пред нея се подредиха само мъже.

Най-добре в квалификацията се оправи италианецът Андреа Ливерани, който набра 635,3 точки.

За българката това е второ присъединяване на параолимпийски игри. В Рио де Жанейро преди 5 години тя приключи 13-та в тази дисциплинираност.

В Токио за Тодорова следва още едно присъединяване. На 1 септември тя ще взе участие в квалификациите на 10 м въздушна пушка, легнало състояние, смесена дисциплинираност SH2.

Българските параатлети завоюваха два сребърни медала от Игрите в Токио досега. Донесоха ги Ружди Ружди в тласкането на гюле и Християн Стоянов в бягането на 1500 м.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР