Българската федерация по тенис (БФТ) прави всичко възможно за нормалното

...
Българската федерация по тенис (БФТ) прави всичко възможно за нормалното
Коментари Харесай

Държавното по тенис под заплаха заради екстремен студ |

Българската федерация по тенис (БФТ) прави всичко допустимо за естественото протичане на Държавното състезание за мъже и дами на закрито въз основата на Югозападния университет в Благоевград.

Заради ниските температури и мощния вятър в последните дни температурата в залата е по-ниска от естествената. Шампионатът се организира през март, когато нормално не е толкоз студено, колкото през тази година. Залата на ЮЗУ, която е хазаин на надпреварата, е напълно нова и до момента в нея не са провеждани огромни спортни събития.

Височината е 14 метра, а това прави отоплението извънредно мъчно. БФТ и домакините направиха и вършат всичко допустимо за осъществяване на мачовете при положителни условия при тази форсмажорна обстановка.

Със съдействието на локалната власт бяха обезпечени спомагателни отоплителни уреди. Решението за през днешния ден бе мачовете да стартират по-късно - от 12:00 часа. Така срещите стартираха при температура от над 10 градуса. В рамките на Треньорския съвет към БФТ бе разисквано дали е належащо шампионата да бъде прекратено и преместено, само че до такова решение не се стигна. Преди началото на дуелите през днешния ден беше разисквана обстановката и със състезателите, които взеха решение да играят при тази температура.

Организационен екип следи непрекъснато обстановката и ще разгласи решение, координирано с Треньорския съвет, състезатели и съдии, за програмата на следващия ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР