Българската експертна група е заминала за Русия с черната кутия

...
Българската експертна група е заминала за Русия с черната кутия
Коментари Харесай

Черната кутия на падналия МиГ-29 най-после замина за Русия

Българската експертна група е отпътувала за Русия с " черната кутия " на падналия МиГ-29 по отношение на разчитането на данните от записващото параметрите на полета устройство, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на Министерството на защитата.

На 26 август служебният министър на защитата Георги Панайотов сподели пред публицисти, че е получено писмо от Руската самолетостроителна корпорация /РСК/ " МиГ " и на 13 септември те ще чакат българската група да дойде в град Курск. Предварителните упования са били, че ще е нужна седмица за разчитане на данните от уреда.

Изтребител МиГ-29 на българските Военновъздушни сили падна в морето край Шабла на 9 юни през нощта по време на обучение, като при злополуката почина водачът подполковник Валентин Терзиев. " Черната кутия " на самолета беше открита на огромна дълбочина в морето, а по-късно беше обявено, че данните от уреда ще бъдат снети в лаборатория на РСК " МиГ " на територията на Русия.
 Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи Споделяне

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР