Българската банка за развитие (ББР) ще помага на малките и

...
Българската банка за развитие (ББР) ще помага на малките и
Коментари Харесай

Пред вас е новото лице на ББР. Банката за развитие ще раздаде кредити от 60 млн. лв. за туризма

Българската банка за развиване (ББР) ще оказва помощ на дребните и междинни предприятия в туристическия бранш с кредитна стратегия от 60 млн. лева Това заяви във вторник министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Началото на новата стратегия бе сложено с подписан Меморандум за съдействие сред ББР и Министерството на туризма.

Новата стратегия "Подкрепа за туризма " ще помогне на хотелиери и ресторантьори, в това число започващи, да посрещнат своите потребности, да се оправят с просрочени отговорности и да облекчат настоящите си заплащания към финансови институции, посочи министър Лорер.

В рамките на стратегия "Подкрепа за туризма " ББР ще дава кредитни линии, заем овърдрафт и общоприет заем за оборотни средства на хотелиери и ресторантьори, които не са прекратили активност през 2020 година и 2021 година

Максималният размер на финансиране се дефинира по отношение на размера на компанията и типа артикул – 500 000 лева за сдружения с личен състав до 49 души (или 20% от чисти доходи от продажби за 2019 г.) и 750 000 лева за сдружения с личен състав от 50 до 249 души (15% от чисти доходи от продажби за 2019 г.). Максималният размер на заем овърдрафт е 250 000 лева

"Пред вас е новото лице на ББР. Всички помните историите от лятото и положението, в което намерихме банката. Започваме новата година с явен образец каква ще бъде ББР ”, сподели Лорер. По думите му в нейната тактика е ясно заложена поддръжка за дребния и междинния бизнес, за започващи компании, както и за компании в затруднено състояние.

През лятото стана ясно, че компании, свързани с някои от най-големите предприемачи в България са получили големи заеми от държавната банка, която би трябвало да поддържа дребния и междинния бизнес. Фактът, че това опонира на концепцията, с която е основана Българската банка за развиване (ББР) предизвика актуалният министър председател и тогавашен длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков да стартира инспекция. След края на инспекцията цялото управление на банката беше заменено.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР