Българска фирма, базирана в нашата страна, е трябвало да получи

...
Българска фирма, базирана в нашата страна, е трябвало да получи
Коментари Харесай

Нова схема в измамите с боклук ползвана с тировете

Българска компания, основана в нашата страна, е трябвало да получи товара от арестуваните през вчерашния ден тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, водачите несъмнено не са знаели какво карат. Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров в изявление за Българска национална телевизия във връзка хванатите 137 тона пластмасови и железни боклуци.

„ Проверихме тези камиони дали са идвали с сходни товари преди. Оказа се, че някой се е опитал да тества нещата. Тези тирове ревизираме какъв брой пъти са прекосявали и с какъв товар. Нямаше данни, които да ни тормозят в такава посока. Това е сполучлива интервенция на Министерство на околната среда и водите, Агенция „ Митници “ и Гранична полиция “. Проблемът е, че ние напълно скоро създадохме тази дирекция „ Национален координационен център “ и казусът беше по какъв начин ще се синхронизира с другите служби. Видели са още на първия камион, разбрали са защо става въпрос, спрели са и са задържали и другите 5 камиона. В петък подписахме инструкциите за взаимоотношение с Агенция „ Митници “ и Министерство на околната среда и водите и два дни след приемането ѝ на разположение е положително взаимоотношение на „ Гранична полиция “ и Агенция „ Митници “, уточни той.

„ Сега ще се извадят едни подправени фактури. Ние уведомихме прокуратурата за случая. Предстои да координираме кой да сформира акта, какви да бъдат глобите, обезпечителните дейности и други Фирма в България е трябвало да получи товара. Шофьорите несъмнено не са знаели какво карат “, добави министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР