България трябва да има стабилно и добро правителство, защото предизвикателствата

...
България трябва да има стабилно и добро правителство, защото предизвикателствата
Коментари Харесай

Цветомир Паунов от ГЕРБ: Моделът Орешарски може да се повтори

 България би трябвало да има устойчиво и положително държавно управление, тъй като провокациите не престават да стоят пред обществото. Това показа в изявление за " Фокус " административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Той означи, че успеха на ГЕРБ на изборите е ясна и безапелационна, ГЕРБ печели избори за 14-ти път и 5-ти следващ път печели парламентарни избори.

,,Чухме доста разбори и изявления на съперници и анализатори, само че числата са тези, които приказват доста и зад всяка една статистика се крият избрани трендове и процеси. За ГЕРБ гласоподаваха близо 840 хиляди български жители. Те дефинираха ГЕРБ като партията, която да предложи държавно управление и стратегия за ръководство на страната``, добави той.

Според Цветомир Паунов страната ни не се намира в нова политическа обстановка.

Донякъде все още обстановката е аналогична с тази през 2013, когато ГЕРБ още веднъж бе първа политическа мощ, само че политическият инженеринг тогава направи по този начин, че ние да бъдем в съпротива близо година. Всички видяхме, че моделът " Орешарски " по нищо не се отличаваше от модела " Беров ". Опасявам се, че бихме могли да повторим тази обстановка, разяснява Паунов.

ГЕРБ ще подходи отговорно и като първа политическа мощ ще предложи състав на държавното управление, откакто актуалният парламент публично се конституира, изясни административният секретар на партията.

,,Това, което ще се случва в българския парламент, би трябвало да бъде сложено на ясна идеологическа основа и ясна поръчка дали останалите политически субекти към момента държат на предизборните обещания, с които значително и те получиха вота на българските жители. Трябва да се отговори във връзка с тяхното виждане за смяна в изборния кодекс, дали ще вървим към мажоритарна изборна система, какво се случва със дотациите на политическите партии, както и доста други тематики, поставяни през годините от нашите съперници.

" Хипотези има доста, само че сами разбирате, че все още общо взето поръчките от останалите политически субекти са доста откъслечни и неразбираеми. Предполагам, че след самото конституиране на сегашния парламент същинският политически спор и изясняване на една или друга позиция или визии ще станат ясни точно от парламентарната естрада или в границите на актуалното Народно заседание. Именно българският парламент ще бъде естественото място, където този политически разговор може да се реализира или да не се реализира, или пък може да бъде сбъднат в разнообразни политически конфигурации, които да изключват поддръжка за държавното управление на ГЕРБ``, разяснява Цветомир Паунов.

За ГЕРБ ръководството не е самоцел, съобщи той и добави, че ГЕРБ в никакъв случай не е създавала или предизвиквала рецесии, а постоянно е управлявала в рецесии или е решавала рецесии.

Ако кабинетът на ГЕРБ не бъде гласуван от Народното събрание, е редно втората по величина и представителност в българския парламент " ИТН " да подходи отговорно и да сформира държавно управление. При нужда ГЕРБ ще обезпечи поддръжка, тъй като сега най-важното нещо е стабилността на страната, сподели още Цветомир Паунов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР