България ще изпрати на Украйна общо 2000 каски и 2000

...
България ще изпрати на Украйна общо 2000 каски и 2000
Коментари Харесай

България изпраща каски и бронежилетки на Украйна

България ще изпрати на Украйна общо 2000 каски и 2000 бронежилетки като безплатна помощ. Предстои Министерският съвет да вземе решението за отпущането и на финансова помощ на Украйна. Това стана ясно от изказване на началничката на кабинета Лена Бориславова.

Защитните средства ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на българското Министерство на защитата, уточни Бориславова в сряда. По думите ѝ те ще се употребяват от мирните украински жители.

"Тази мярка надгражда до момента оказваната филантропична и друга помощ от страна на държавното управление ", сподели тя.

Бориславова добави, че България е била една от първите страни, които са сезирали Международния углавен съд в Хага за закононарушенията, осъществени от Русия в Украйна. По-късно България е откликнала и на апела за спомагателна финансова помощ за активността на Международния углавен съд, тъй че да се обезпечи по-добра опция за следствие и наказание на военните закононарушения, осъществени в Украйна, уточни Бориславова.

По думите ѝ следва Министерският съвет да вземе решение за разпределяне на такава финансова помощ.

"Българското държавното управление реагира остро против зверствата, осъществени в Буча ", сподели още тя.

По-рано в сряда от "Демократична България " приканиха държавното управление да поддържа нови, по-сурови европейски наказания против Русия и за следващ път на оръжие и боеприпаси на Украйна.

Към момента България и Унгария са единствените страни от НАТО, които не дават военна помощ на Украйна. В България срещу такава поддръжка се оповестиха от Българска социалистическа партия и "Възраждане ".

Президентът Румен Радев също твърди, че даването на въоръжение на Киев "ще въвлече България във войната " -. По-рано през март той предложи страната да изпрати на Украйна каски, бронежилетки и друго съоръжение, което да се употребява единствено от цивилни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР