България се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята, посветена

...
България се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята, посветена
Коментари Харесай

България отново се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята"

България се причислява към международната самодейност „ Часът на Земята ", отдадена на опазването на околната среда.

Всеки може да поддържа акцията като угаси светлините в своя дом в 20 часа и 30 минути довечера за един час, сподели за БНР Константин Христов от организацията WWF България.

„ Гасенето на светлините е традиция, която датира от над 15 години, като знак на обединяване на хората в името на опазената природа. Тази година чакаме милиони хора от 190 страни по света да изгасят осветлението в домовете си, отправяйки апел за едно по-отговорно общо бъдеще ".

Редица емблематични здания в София довечера също ще изгасят за час външното си осветяване. През целия ден доста от светофарите в центъра на столицата ще светят със зелени сърца, планувано е и особено събитие за самодейността, което ще се организира пред Народния спектакъл „ Иван Вазов ".

„ Където ще нареждаме красива мозайка от капачки във формата на планетата Земя, а пък приключената арт-инсталация, която следва да изградим, ще бъде изложена на публично място в столицата, тъй че да изпраща мощно обръщение за мир и да ни припомня, несъмнено, да пазим нашия общ дом, планетата, всеки ден ", сподели Константин Христов.

Тазгодишната акция „ Часът на Земята " е с апел за мир и за сливане на напъните на международната общественост за неотдавнашен завършек на войната в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР