България само обещава, но на практика дори логистично е трудно,

...
България само обещава, но на практика дори логистично е трудно,
Коментари Харесай

Дори няма да ремонтираме украинска техника, има дефицит на материали

„ България единствено дава обещание, само че на процедура даже логистично е мъчно, а финансово е извънредно неизгодно да провежда ремонта на украинска бойна техника ”, декларират пред „ 19 минути ” специалисти от сектора след спорното решение на Народното събрание по тематиката.

Причината, от една страна, е в преместването на въпросните машини, защото с напредването на съветските войски към Одеса и Молдова, те би трябвало да бъдат превозени към Полша, да заобиколят Унгария, която бойкотира доставките за фронта, да дойдат у нас. А след това да се върнат по целия обиколен път. Което, с изключение на доста време, ще коства и доста пари. Толкова, че цената на услугата и превоза може да е по-голяма от цената на съответната машина.

Морският път пък се прави оценка като извънредно обезсърчителен. Украйна не разполага и с изключително доста пристанища под собствен надзор сега. Другият вид - изпращане на наши експерти, които на място да оправят танкове и бронетранспортьори се прави оценка като неосъществим, тъй като няма искащи.

В момента има и различен проблем. По думите на началник от роден производител, не е ясно по какъв начин ще осъществим договорите за доставка на оръжия и муниции за Украйна през трети страни, които към този момент сме поели, с цел да нагласят ръководещите ни политици своите комисионни. Причината е, че алчността им не е разрешила да бъде преценен един значим въпрос: стоманата и други материали за производството на стоката се доставят от... Украйна. А това значи, че не е допустимо да имаме сега нови колета.

Предприятията имат някакви запаси, само че те рисково понижават и сега са на безспорен най-малко.

Разбира се, те биха могли да се снабдят и с по-качествени материали от Европейски Съюз и Съединени американски щати, само че цените на западните мостри сега са мощно повишени и не биха могли да разрешат вместване в параметрите, заложени в договорите.

Тоест, нашите производители би трябвало да работят на загуба, с цел да изпълнят поръчките. Но би трябвало в същото време и да отделят „ парсата ” за ръководещите политици. Които имат наглостта да отхвърлят износа на българско оръжие и родни боеприпаси за зоната на спора. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР