България сама измисли този проблем. Аз лично дори не мога

...
България сама измисли този проблем. Аз лично дори не мога
Коментари Харесай

Заев се оплака на Гърция от нас и поиска помощ за комичния проблем с България

България сама измисли този проблем. Аз персонално даже не мога да ви го обясня какъв е той, тъй като той е смешен. Такъв проблем няма.
Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев пред в. " Катимерини " по време на визитата си в Гърция, където взе участие в икономическия конгрес в Делфи, край Атина. Той не се поколеба да изиска помощ от Гърция, която назова " стратегически сътрудник ", съобщи БНР.
" Според мен. Необходима ни е помощта на Гърция, която сега е наш стратегически сътрудник. Гърция приказва на всеослушание в Европейския съвет посредством премиера Мицотакис и външният минисътр Дендиас за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз и е фокусириана върху този развой ", сподели още Заев.
 Заев: Не е допустимо делене на Албания и районен съд Македония по пътя към участие в Европейски Съюз Заев: Не е допустимо делене на Албания и районен съд Македония по пътя към участие в Европейски Съюз
Не е допустимо да се раздели пътят към участие в Европейски Съюз на Северна Македония и Албания, съобщи министър-председателят на Северна Македония З...
В изявлението той прецизира, че договарянията с България били забавени заради изборите. " Ние продължаваме да преговоряме с тях. Ние сме другари с всички. България сама измисли този проблем. Аз персонално даже не съм в положение да ви обясня самия проблем, тъй като това е смешен проблем, фиктивен проблем. Ние би трябвало да намерим решение, тъй като това е в интерес и на българите, и на македонците от Северна Македония. Това ще бъде от изгода за всички ", споделя още Заев.
Според него " страната му е изпълнила на 100% нужните промени за започване не договаряния за участие в Европейски Съюз " и в случай че България желае, по време на преговорния развой.
" България ще има 3 пъти по 35 благоприятни условия по-късно да ни блокира, в случай че желае! Ние в действителност желаеме подобрим съдействието със съседите си! Малка страна сме, заобиколена от другари. Трябва ми помощ от Гърция - наш стратегически сътрудник към този момент. 
От своя страна Мицотакис отговори, че отличните добросъседски връзки са критерият на Атина за поддръжка и с такова условия страната я дава за Скопие., на който македонците могат да разчитат ", сподели още той.
 Фон дер Лайен с поддръжка за договарянията със Северна Македония Фон дер Лайен с поддръжка за договарянията със Северна Македония
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери по време на срещата си с премиера Зоран Заев, че поддържа решаванет...
Мицотакис обаче даже в Twitter не загатна името на страната Северна Македония. По този въпрос Гърция е към момента сензитивна, тъй като едвам преди две години името на страната беше променено според историческия Преспански контракт от 2018 година Мицотакис беше измежду най-строгите критици на контрактувания вид за наименование.
 

Με τον Πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και ενέργειας, όπου πολλάενδιαφέροντα έργα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) " С министър-председателя@Zoran_Zaev имахме опцията да обсъдим опциите за разширение на съдействието сред нашите страни, изключително в региона на стопанската система и енергетиката, където в развой на подготовка са доста забавни планове ", написа Мицотакис.
Заев беседва и с управлението на " Хеленик петролиъм ". Според организация АНА-МПА диалозите са били за наново отваряне на петролопровода, свързващ рафинерия в Солун със Скопие. Гръцuата компания DESFA също по този начин възнамерява построяването на газопровод до Северна Македония.
Още за изявленията на премиера на районен съд Македония във връзка с България :
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР