България разполага с една от най-добрите тол системи в света.

...
България разполага с една от най-добрите тол системи в света.
Коментари Харесай

Караджов: България има една от най-добрите тол системи в света

България разполага с една от най-хубавите тол системи в света. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова по време на блицконтрола в границите на отрасловата парламентарна комисия.

" Софтуерното решение и методът, по който е издигната българската тол система, са водещи в Европа, а по отношение на правоприлагането има дефекти, които ги решаваме бързо. По същия метод вършим и проверка на средствата, какъв брой са събрани и къде отиват ", добави той, като уточни, че резултатите от проверката на тол системата се чакат.

" Разширяването на обсега на тол системата с пътищата от втория клас е в проекта на Министерството ", удостовери министърът и добави, че така ще се удвои общата сума на километрите, които ще покрива тол системата.

Министърът пое ангажимент това решение да бъде взето в разговор с компаниите от товарните транспорти.

По тематиката за нормативните промени във връзка с глобите по тол системата под формата на обезщетителни такси, налагани поради това, че хората са карали колите си със сбъркана винетка, министърът сподели, че има законодателна смяна, която е препоръчана в Министерски съвет на авансово координиране, което ще е отнеме към две седмици.

След това се чака държавното управление да вземе публично решение, което да се предложи на Народно събрание.

Подобен проблем има и при тежкотоварните коли, за който може да се откри софтуерно решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР