България пропуска ATP Cup 2022. Това стана ясно при тегленото

...
България пропуска ATP Cup 2022. Това стана ясно при тегленото
Коментари Харесай

Неприятно: България няма да участва на АTP Cup 2022

България пропуща ATP Cup 2022. Това стана ясно при тегленото на жребия за влиятелния екипен шампионат, който ще се организира в Сидни (Австралия) от 1 до 9 януари следващата година.

В конкуренцията вземат участие 16 страни, а нашият тим бе трета запаса. Швейцария и Франция отдръпнаха поръчките си за присъединяване, само че това не бе задоволително за включването на отбора ни.

Григор Димитров имаше предпочитание още веднъж да поведе националния ни тим.

България взе участие в дебютното издание на шампионата през 2020 година и се показа ослепително, записвайки триумфи над Англия и Молдова с по 2:1 победи. В решителния конфликт за продължение напред обаче нашите отстъпиха пред Белгия с 1:2. Тогава за отбора ни играха Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.
 Григор Димитров подари пари за гимназия в Хасково
Григор Димитров подари пари за гимназия в Хасково

Страхотен жест

Сега в 16-те състава личат имената на 18 от топ 20 на международната класация.

В група А международният №1 Новак Джокович предвожда Сърбия, която завоюва първото издание на шампионата. Останалите тимове са Норвегия, Чили и Испания.

В група В Русия ще пази купата си от тази година. В състава е №2 в света Даниил Медведев и №5 Андрей Рубльов, а останалите са домакините от Австралия, тазгодишният финалист Италия и Австрия.

В група С тимът на Германия ще бъде воден от първенеца от финалите на АТР Александер Зверев, който е №3 в света. В потока са още Канада, Англия и Съединени американски щати.

В група D лидер е Гърция с четвъртия в света Стефанос Циципас. Тук са още тимовете на Полша, Аржентина и Грузия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР