България получи предупреждение със списъка Магнитски“. Можеше този втори списък

...
България получи предупреждение със списъка Магнитски“. Можеше този втори списък
Коментари Харесай

Поптодорова: България получи предупреждение със списъка „Магнитски“

България получи предизвестие със листата „ Магнитски “. Можеше този втори лист да бъде отсрочен, в случай че бяха признати съответните закони.

Това сподели дипломатът и някогашен дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова в студиото на „ На фокус с Лора Крумова “ по.

Тя уточни, че в случай че беше признат Законът на Крум Зарков щеше да се " омекоти " оценката за системата, да се даде доказателство, че политическата класа се е „ стреснала “.

Поптодорова уточни, че включването на Англия е значим фактор, тъй като демонстрира, че се уголемява юрисдикцията, която следи противозаконните, корупционни потоци и в Европа.

Тя бе безапелационна, че описът „ Магнитски “ не може да бъде изработен без предварителна обстойна инспекция.

„ Когато приказваме за глобени лица, то те в никакъв случай не са единствено и само в доста стеснен „ коловоз “. Във всички случаи това има отношение към финансови системи, към въпроси на сигурността “, разяснява тя.

Поптодорова счита, че „ доста се стяга примката освен към Прокуратурата “.

Тя разяснява визитата на прокурора Гешев в Съединени американски щати като „ покъртителен опит за възвеличаване в България на връзките му със Съединени американски щати “. Тя добави, че Гешев се е видял с двама от дълго време напуснали конгресмени.

Не бива да има никакви илюзии във връзка с американските и английските служби, сподели Поптодорова.

Поптодорова разяснява и проблемите в енергетиката в страната. Тя уточни, че диалозите с „ Уестингхаус “ текат повече от 10 години.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР