България победи Словения с 3:0 и се върна в битката

...
България победи Словения с 3:0 и се върна в битката
Коментари Харесай

Младежите се върнаха в битката за Евро 2019 с убедителна победа над Словения

България победи Словения с 3:0 и се върна в борбата за класиране на европейското състезание по футбол за младежи до 21 години през 2019 година Отборът, воден от Антони Здравков, изигра най-хубавия си мач от началото на квалификациите и реализира справедливо безапелационен триумф против втория в класирането на група 6.

Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов се трансформира в воин за българския тим на стадион " Трейс сцена " в Стара Загора. Той имаше основна роля при първия гол на Антонио Вутов в 20-ата минута, провокира автогол на Ерик Глиха в 42-ата и означи третото попадение със страховит самостоятелен пробив седем минути преди края на дуела.

Българските футболисти демонстрираха и доста постоянна игра в отбрана, като за целия мач единствено един път разрешиха на словенския тим да се приближи до гола. Това се случи в 40-ата минута, когато Глиха насочи прекрасен фалцов изстрел от 25 метра. Топката обаче срещна левия непряк дирек на Дание Наумов. Ален Йозболт направи добавка, само че попадението вярно беше анулирано поради засада.

България записа втора поредна победа в европейските квалификации след триумфа с 3:1 над Черна гора в предходния кръг. Тимът на Антони Здравков събра осем точки от шест мача и се приближи единствено на две от словенския тим, който остава на второ място.

Франция е безапелационен водач в група 6 с 18 точки след шест победи от шест мача. Казахстан заема третата позиция с девет точки от седем дуела. Черна гора и Люксембург са на дъното с по четири точки, като са изиграли надлежно шест и седем от общо 10 срещи.

Съставът на България

Даниел Наумов, Ангел Лясков, Венцислав Керчев, Стефан Велков, Мартин Косатдинов, Антонио Георгиев, Александър Георгиев, Янис Карабельов, Кирил Десподов, Антонио Вутов, Божидар Краев

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР