България по всяка вероятност ще влезе в Шенген до края

...
България по всяка вероятност ще влезе в Шенген до края
Коментари Харесай

България влиза в Шенген на два етапа? Нидерландия е дала сигнал за промяна на позицията си

България по всяка възможност ще влезе в Шенген до края на годината, като приемът ще е на два стадия. През октомври ще отпадне граничният надзор по летищата, а през януари 2024 година - и наземният.

Това заяви основаното в Брюксел издание като се базира на източници от дипломатическите среди в Брюксел, българския парламент и държавното управление.

Допреди месец най-голямата спънка пред влизането на България в Шенген беше съпротивата на Нидерландия, разяснява изданието. Правителството на Марк Рюте е дало сигнал, че прави оценка високо напъните на българския парламент и последните четири държавни управления за започване на действителна правосъдна промяна с въвеждането на механизъм за без значение следствие на основния прокурор.

Другата причина е постоянно проевропейско държавно управление в София с поддръжката на ГЕРБ и ПП-ДБ, които заявяват желанието си да ревизират политиката на Румен Радев към Украйна.

Европейските сътрудници на страната се надяват, че постигането на тази огромна външнополитическа цел ще спомогне за превъзмогването на политическата рецесия в София.

През юли Европейската комисия ще разгласява специфичния мониторингов отчет за положението на върховенството на закона и битката с корупцията в България, който се написа по гледище на Нидерландия.

Възраженията на Австрия за разширението на Шенген на фона на бежанската рецесия не са отпаднали, само че упованието е Виена повече да не стопира двете балкански страни, в случай че остане единствената страна в Европейски Съюз, която е срещу.

Следващата огромна цел на българските институции е влизането в еврозоната от 1 януари 2025 година.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР