България отбелязва 6 май - Деня на храбростта и празник

...
България отбелязва 6 май - Деня на храбростта и празник
Коментари Харесай

Денят на храбростта и на Българската армия беше отбелязан с военни демонстрации

България отбелязва 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската войска.

И тази година честванията минават под знака на пандемията. По тази причина всеобщи военни паради, танкове и ракетни установки няма да има.

Водосветът на бойните флагове и знамената светини стартира в 9:30 часа пред паметника на Незнайния боец в София. В тържествения обред участваха и Гвардейският внушителен духов оркестър, както и 7 представителни блока на Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Спецчастите.

На церемонията бяха президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, вицпрезидентът Илияна Йотова, министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

" Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предшественици, починали за нашата независимост и самостоятелност по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните тествания на новата ни история ", сподели Румен Радев. Той честити празника на всички воини от резерваи на военнослужещите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР