България няма споразумение за снабдяване на Украйна с оръжие. Подобно

...
България няма споразумение за снабдяване на Украйна с оръжие. Подобно
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: България има задължение към тези хиляди българи, които живеят в Украйна

България няма съглашение за доставяне на Украйна с оръжие.

Подобно решение може да бъде взето от държавното управление и Народното събрание. Това сподели някогашният министър на защитата и почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в предаването „ “ по Българска национална телевизия.

България има съглашение в обществената сфера с украинското Министерство на защитата, с което можем да приемем ранени бойци и жители и да ги лекуваме у нас. Това за оръжие звучи много благородно, само че надали имаме какво толкоз да им дадем. Това, което те имат, имаме и ние. Каските и бронежилетките се закупуват. България беше принудена да унищожи част от военното си произвеждане. Военните ракети „ Стрела “ бяха спрени, с цел да може да купуваме външна продукция. Трябва да бъдем със съзнанието, че превъоръжаването на армията би трябвало да става с български военно-промишлен комплекс, съобщи Каракачанов.

Въпросът за износа на оръжия е политически. Има си коалиция. Решението би трябвало да се вземе от държавното управление. Не става въпрос да помагаш на хора, а за оръжие, съобщи някогашният министър на защитата.

Според него Украйна беше оставена да се оправя сама със личните си сили.

Аз не съм чул страна членка на НАТО да се готви да се намеси в спора, посочи Каракачанов.

И добави, че малко страхливо се приказва по въпроса какъв брой българи има в Украйна.

Вицепремиерът Лорер, който на въпроса какъв брой българи има в Украйна, той споделя: „ Толкова колкото са подали молби да изоставен, т.е. са се обадили, т.е. към 300 души. В Украйна живеят най-малко 300 000 българи, до половин милион. Българин е друг, който има български паспорт. В света към нас живеят милиони българи, които нямат паспорт, само че са етнически българи. И би трябвало да им помогнем. Заедно с всички, които бягат от войната “, акцентира Каракачанов.

Той добави, че войната поражда филантропична рецесия. А това е население, близко по вяра и просвета до нас.

Каракачанов счита, че не повече от 25-30% от всичко, което се оповестява в последните дни, е достоверно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР