България не е обещавала конкретна дата на отпадане на ветото

...
България не е обещавала конкретна дата на отпадане на ветото
Коментари Харесай

Кирил Петков: България не е обещавала дата за отпадане на ветото за РСМ

България не е обещавала съответна дата на отпадане на ветото върху начало на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, съобщи в Благоевград министър председателят Кирил Петков.

„ Това с календара не работи “, сподели министър председателят във връзка споменаването на съответна дата от македонски медии за отпадане на българското несъгласие за присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз.

Петков обаче беше безапелационен, че има доста сериозен прогрес в разговора с югозападната ни съседка.

„ Историческата комисия е само тази, която може да даде на двете държавни управления по кои от историческите фигури те са се съгласили и кои от историческите обстоятелства към този момент могат да се одобряват като общи, тъй че аз чакам в напълно скоро време историческите комисии да излязат. Доколкото съм осведомен, напредъкът е голям. “

Резултатите от преброяването в Република Северна Македония, съгласно които единствено 3504 жители в страната са се определили като българи на фона на близо 87 000 издадени документи за български генезис на югозападните ни съседи, Петков разяснява по този начин:

„ Единственият метод да имаме същински преброявания, които ще зачетат всички българи в Република Северна Македония, е когато българските права са влезнали в груповите права на Конституцията. Най-вероятно в идващото броене ще има обособена кутийка, където ще може човек да каже „ българин “. В момента я няма, само че ние би трябвало да работим дружно това да се промени “.

Няма късмет в околните месеци да се успокоят цените на енергоносителите, а оттова и на всички артикули и услуги, съобщи още на брифинга в Благоевград министър председателят, като загатна, че съветският президент е източил всичкия газ от тръбите още предходната година и е вдигнал цената на тока. Единственото избавление е Европейският съюз да стане общ състезател и общ покупател на енергоносители на международния пазар, сподели още министър председателят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР