България нарушава европейските закони по отношение на хората с увреден

...
България нарушава европейските закони по отношение на хората с увреден
Коментари Харесай

Експерт: България нарушава европейските закони за хората с увреден слух

България нарушава европейските закони във връзка с хората с повреден слух, защото те нямат достъп до телефон 112. Това съобщи Беноа Вивие от Европейската неправителствена асоциация на незабавния телефон.
Асоциацията обгръща работещите в областта на незабавната помощ от всички европейски страни - тези, които получават повикванията и би трябвало да реагират. В същото време тя съставлява и жителите, защото хората имат право на незабавна помощ с високо качество.
" От това, което видях, очевидно става дума за сериозен проблем. Щом работата на тел. 112 може да спре от през днешния ден за на следващия ден, о това е доста рисково за българските жители. За първи път виждам сходно нещо да се случва в една страна , сподели Вивие пред БНР.
По думите му " има законодателство на европейско равнище, в което се споделя, че всеки европейски жител би трябвало да може да се свърже с тел. 112. Ако системата спре, както се случи в България, това значи, че страната ви не съблюдава европейското законодателство в този миг. Тогава би трябвало да се намеси Европейска комисия, с цел да накара България да зачита европейските закони и в случай че няма резултат може да стартира процедура против България в съда на Европейски Съюз. Тази процедура е по-дълга. По принцип се стартира с предизвестие към страната, а в случай че нищо не се случи по-късно се стига до съда. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР