България може да се превърне в ендемична зона и това

...
България може да се превърне в ендемична зона и това
Коментари Харесай

Имунолог предупреждава: Можем да се превърнем в ендемична зона

България може да се трансформира в ендемична зона и това е изцяло допустимо, в случай че продължим с параноята, страха и незнанието по отношение на имунизацията. За това предизвести имунологът проф. Доброслав Кюркчиев пред Българска национална телевизия.

Припомняме, че през вчерашния ден по време на визитата си у нас европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон също предизвести, че с настъпващата поредна вълна на инфекцията, има риск България с дребния си % имунизирани да се трансформира в клъстер на болестта. Това е огромен риск за България, само че и за всички останали жители на Европейски Съюз.
 Еврокомисар не изключва български вид на COVID-19, в случай че не увеличим имунизацията
Еврокомисар не изключва български вид на COVID-19, в случай че не увеличим имунизацията

Рискуваме да се превърнем в клъстер

Кюркчиев увери, че имунизациите работят идеално за предотвратяването на хоспитализацията, тежкото протичане на болестта и гибел. Всяка ваксина позволява концепцията за пробив, съобщи Кюркчиев и напомни, че даже когато пуснаха имунизациите за Пфайзер и Модерна е оповестена към 95% успеваемост, при другите ваксини също има пробиви. Няма гаранция, че нито един от имунизираните няма да се болести в никакъв случай повече, изясни Кюркчиев.

Според него не е драма, в случай че се вкарат и четвърта, и пета доза против COVID-19. Кюркчиев не предлага имунизация на хора, които са показали неврологични признаци след първата доза ваксина.

Той уточни, че никой не може да каже точна степен на предпазващи антитела, с цел да се откри дали жителите са изцяло протектирани и постигането на така наречен групов имунитет не е нещо несъмнено.

Той изясни, че моментът на реализиране на групов имунитет не е тематика на имунолозите, а на инфекционистите, епидемиолозите и вирусолозите. В обществото ни има потребност от диалог, в който да се чува думата на експертите, уточни имунологът.

Според него хората се бунтуват против имунизацията с мотив, че се нарушават гражданските права, а медицината има за цел да трансформира епидемията от един заплашителен вълк в едно куче, акцентира Кюркчиев.

Той обаче е последовател на британския модел с премахването на всички ограничения и не би трябвало да се не помни, че коронавирусът не е единственото нещо в живота ни и не може да се жертва образованието и останалите болести.
 Световната банка предложи на България помощ за справяне с ковид
Световната банка предложи на България помощ за справяне с ковид

От банката са обезпокоени от ниския % имунизирани...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР