България може да помогне на Украйна за възобновяване на производството

...
България може да помогне на Украйна за възобновяване на производството
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: България може да помогне на Украйна за оръжията

България може да помогне на Украйна за обновяване на производството на въоръжение от руски вид. Това съобщи някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според него: " има изтриване на напъните, които поставя Европейски Съюз, както и от Съединени американски щати. Вижда се, че тази война (Русия-Украйна) ще продължи по-дълго от предстоящото. Видяхте и изборите в Словакия какво демонстрираха – много проруски и пропутински партии завоюваха към 40% поддръжка ".

Относно блокирането от Румъния на Австрия в НАТО поради Шенген, Керемедчиев сподели: " Румъния очевидно ще свърши мръсната работа и на България този път ".

По думите на Валерий Тодоров " има отмалялост, отчаяние, срив в упованията какъв брой ще продължи спорът Русия-Украйна. Ясно е, че тази атака, която се очакваше да даде бързи резултати, буксува. Затова се усилва поддръжката с авиация от прилежащите страни, НАТО разполага самолети АУАКС за електронно различаване в Литва, самолети и противоракетни системи в Румъния, сподели журналистът.

По думите му Американският конгрес е разграничен в позицията си сред двете камари във връзка помощта за Украйна, която евентуално ще бъде краткотрайно отсрочена. " Въпросът е в какви размери и с какво движение ще се оказва помощ по-нататък. От това ще зависи и увереността, с която Украйна ще се отбранява. Прекалено огромни тежки жертви в жива мощ се дават сега с концепцията да се напредне непременно ", сподели журналистът.

По отношение възбраната за прекосяване на съветски коли през наша територия, Керемедчиев сподели, че това няма нищо общо с тематиката за приема на страната ни в Шенген. " Няма да има голям резултат върху глобите. Руските жители, които са тук с персоналните си коли, могат да обитават в страната до 3 месеца. Унгария, Словакия нямат такива ограничавания ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР