България и Северна Македония ще намерят решение на споровете до

...
България и Северна Македония ще намерят решение на споровете до
Коментари Харесай

Заев разчита на Борисов и очаква решение на спора с България до юни

България и Северна Македония ще намерят решение на разногласията до юни месец, счита македонският министър председател Зоран Заев.

Според Заев българският му сътрудник Бойко Борисов ще бъде един от главните участници в намирането на решение сред двете страни, в случай че бъде определен още веднъж за министър-председател на България.

Повод за оптимизма на Заев са, който се срещна с македонския външен министър Буяр Османи. Борисов сподели, че " всички несъгласия да бъдат изчистени " в името на геостратегическата цел Северна Македония да влезе в Европейски Съюз.

Изявлението му обаче бе по-скоро пожелателно и все още няма никакви сигнали, че София и Скопие са на път да контролират рецесията.

" Когато става дума за осъществяване на критериите за начало на договарянията, ние сме образец, че ги изпълнихме. Фактът, че това не се случи, провокира измежду всички нас в Северна Македония неприятно възприятие. Аз, въпреки всичко, оставам оптимист и съм уверен, че с България ще намерим решение до юни тази година. Също по този начин имаме непоколебими упования, че Брюксел ще подтикне решението на този въпрос и ще потвърди, че няма да разреши въпроси от историята да бъдат спънка за интереса на Европейски Съюз за разширение и за бъдещето на нашата страна ", уточни Заев в изявление за " Люксембургър Ворт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР