България и Северна Македония са на една дума от разрешаването

...
България и Северна Македония са на една дума от разрешаването
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България и С. Македония са на една дума от разрешаване на спора

„ България и Северна Македония са на една дума от разрешаването на разногласията между тях и тази думичка е българи “, счита Бойко Ноев. В предаването „ Тази заран “ той разяснява, че решаването на високия политически въпрос за правата на българите би довел до разрешаване на всички проблеми сред двете страни.

„ България е сложила пет претенции по какъв начин да се извършва Договора за добросъседство. Много са значими правата на македонските българи, само че не просто да са отразени в Конституцията “, сподели Ноев.

Той разяснява, че Петков би трябвало да предложения новия си сътрудник от С. Македония, който ще наследи Зоран Заев на аудиенция тук, тъй като такива са дипломатическите правила.

„ Освен това България е страна на 1300 години, а Македония са на 30 години. Това също има значение. А и не България е била повода за прекъсване на диалозите през цялото време “, сподели Ноев.

Той предизвести, че Кирил Петков има за разрешаване няколко рецесии, една от които е разновидността „ Омикрон “ и Петков би трябвало да подходи доста деликатно.

На въпрос дали привикване на Консултативния съвет за национална сигурност е добра концепция, Ноев разяснява, че това е доста навременна самодейност на президента Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР