България и Гърция ще работят за създаване на общи центрове

...
България и Гърция ще работят за създаване на общи центрове
Коментари Харесай

България и Гърция са се разбрали за общи центрове за иновации

България и Гърция ще работят за основаване на общи центрове за нововъведения и поощряване на стартъп средата. Това е било контрактувано на среща сред българската държавна делегация и министъра на развиването и вложенията на Гърция Андонис Георгиадис. Предстои посещаване на гръцки представители в „ София Тех Парк “, където да набележат общите начинания в тази сфера.

В междуправителствените диалози от българска страна са взели участие вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, както и министрите на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и на енергетиката Росен Христов, оповестяват от пресцентъра транспортното ведомство.

В информацията до медиите се показва, че на срещата е контрактувано България и Гърция да притеглят вложители със взаимни планове. По време на диалозите е било очебийно, че сериозните планове, които България и Гърция взаимно осъществят в региона на превоза и енергетиката, са основа за усилване на икономическите връзките сред двете страни и увеличение на инвеститорския интерес към района.

Алексиев е дал образец с Кралство Саудитска Арабия, което има интерес към разнообразни планове, като газовата връзка, водородната стопанска система и други.

Обединявайки мощните страни на двете страни, ще реализираме по-голям общ триумф “, означи вицепремиерът.

„ През последната половин година виждаме засилен интереса за вложения и смяна във веригите на доставки. Затова е доста значимо да работим дружно с гръцките си сътрудници и в оптималната степен да използваме всички благоприятни условия за привличането на нови капитали в района “, уточни министър Никола Стоянов.

Търговският стокообмен сред България и Гърция бележи растеж от близо 30% през 2021 година и надвишава 4.3 милиарда евро.

Гръцката страна е подчертала резултатите, които България реализира в привличането на вложения в автомобилната промишленост и съобщи предпочитание за партньорство в тази сфера. Обсъдена е опцията да се работи за привличане на нови вложители, като се обединят мощните страни на двете страни – транспортната съгласуваност на Гърция с нейните пристанища, опитът на България и квалифицираните български фрагменти в тази област.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР