България е трета сила на Балканския полуостров в скоковете във

...
България е трета сила на Балканския полуостров в скоковете във
Коментари Харесай

Скачачите с титла и осем медала на Балканиадата във Варна

България е трета мощ на Балканския полуостров в скоковете във вода при юношите и девойки, откакто нашите състезатели извоюваха купа и общо осем медала (3 сребърни и 4 бронзови медала) във Варна. Шампион е Сърбия, а втори Румъния. Участваха още тимовете на Гърция и Турция. Балканиадата бе за три възрасти.

Титлата извоюваха Цветомир Ереминов и Константин Минчев в синхронните скокове от 3 м трамплин. Индивидуални медали – сребърни, завоюваха Ивета Шипочка при девойките старша на 3 м трамплин и Цветомир Ереминов при 12-13 година от същата височина.

В отборните съревнования оценки завоюваха още Яне Станкулов и Филип Кайкамджозов - втори на 3 м синхронни скокове. Елица Маринкова и Калоян Коюв в микс синхронна от 3 м трамплин са с бронз, като и Шипочка и Силвия Хубенова – 3 м трамплин. На 3 м микс синхронни скокове 12-13-годишни близнаците Лиляна Минчева и Константин Минчев са също трети.
Четвъртият бронз пристигна от любопитната дисциплинираност “джъмп ивент “ - отборна конкуренция за двама до четирима състезатели, изпълняващи общо пет скока, два от тях синхронни от 1 и 3 м трамплин. При откриването на игрите двама гайдари, ситуирани на петте метра на кулата, подвигнаха в допълнение настроението. Имаше награди за всички състезатели - специфични кърпи, ранички, сладоледи. Членът на Техническия комитет по скокове във вода към Европейската плувна лига (ЛЕН) – Грета Куглер, даде оценка повече от отлична. Каза, че БФПС се справила съвършено.

Главният управител и арбитър на Балканиадата Георги Чобанов съобщи, че комплекс “Приморски “ е изцяло подобаващ за домакинство на шампионата на средиземноморските народи " Комен къп ", който се надява да вземем през 2021 или 2022 година Той към този момент се готви за “София къп “ на столичния басейн “Диана “. В шампионата, който ще се състои от 23 до 26 юли, ще бъде с присъединяване на 11 народи от три континента и общо 200 скачачи. Поканена е елитната съдийка от ФИНА – грузинката Нана Ниберидзе.

Василен Димитров , bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР