България е безрискова зона за туристите, които искат да я

...
България е безрискова зона за туристите, които искат да я
Коментари Харесай

Забраната за събиране на повече от 15 души е отменена


България е безрискова зона за туристите, които желаят да я посетят, като за това са избрани правила . А с по-нисък показател на суровост на ограниченията от Германия, реализираме по-добри резултати и заболеваемостта ни е по-ниска .

Това съобщи здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг на Националния действен щаб .

Според последните данни страната ни е на 20 място по заболеваемост и на 2 място по смъртност в Европейския съюз. Отчита се трайно понижаване на броя заболели, на признатите в болница, както и на настанените в интензивни отделения. Няма нито една област в алено, уточни още Костадин Ангелов.

По думите му има опция за удължение на зелените коридори за имунизация против Коронавирус след 9 май, само че това ще бъде решение на Националния имунизационен щаб.

" В взаимозависимост от броя дози, с които разполагаме, и в случай че са задоволителни за слагане на втора игла, ще продължим и със зелените коридори ", изясни той, и добави: " Колкото повече имунизирани българи имаме, толкоз повече ограниченията ще стават единствено противен спомен ".

Министърът в оставка напомни, че от 5 май към този момент няма ограничаване за събирането на повече от 15 души на празници и тържества.

От своя страна шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев изясни, че в България се популяризира единствено английският вид на вируса, а откритите разновидности нямат епидемиологично разпространяване. Колкото до новите шамове по света, проф. Кантарджиев изясни:

" Засега няма наложил се вид с необятно разпространяване, на който имунизациите да не работят. Слабо работят на бразилския, индийския и южноафриканския вариант ".

Той предложи на хората, които се връщат от страна с открити други варианти, да не се събират с родственици и другари още не другия ден, а да изчакат карантинния интервал от 10 дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР