България Борисов: Не съм казвал, че сме се отказали от

...
България Борисов: Не съм казвал, че сме се отказали от
Коментари Харесай

Борисов: Не съм казвал, че сме се отказали от Шенген

България Борисов: Не съм казвал, че сме се отказали от Шенген На среща с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер Борисов съобщи, че: „ България е страната, която има нула миграция “  Надежда Неменски 12 септември 2019, 12:58  Борисов: Не съм казвал, че сме се отказали от Шенген Източник: БГНЕС
нес Бойко Борисов направи поредна аудиенция за разкриване на база на непозната компания у нас и сподели: „ Не съм казвал, че сме се отказвали влизането от Шенген”. Премиерът разясни, че влизането в пространството е значимо както за репутацията на България, по този начин и за облекчения режим при пътешестване на българските жители. Борисов счита, че

единствената страна, която интензивно е срещу влизането ни в Шенген е Холандия и го прави от егоистична позиция .

Министър-председателят съобщи още, че по време на диалог със своите западни сътрудници е декларирал, откакто ни желаят в Шенген да ни поддържат, а не всеки, който пристигна у нас да декларира на думи, че ни желае в Шенгенското пространство.

Пред медиите в Божурище министър председателят още веднъж сподели, че се вкарват милиарди в вложения. Той заяви, че и други огромни вложители желаят да развиват бизнеса си у нас, само че не могат да си го разрешат, тъй като трафикът ги блокира. „ Затова ще се направи околовръстен път от бул. „ Царица Йоана”, който да минава оттука и да свързва автомагистралата със Сърбия. Това коства над 50 млн. лева Проектът го имаме вече”, осведоми Борисов.

Премиерът добави: „ На министрите съм дал в най-кратки периоди да стартират процедурата, би трябвало да се отчуждават и земи, сподели Борисов и насочи рецензии към президента поради наложеното от него несъгласие. Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, с цел да вършим напук на някого, тъкмо противоположното – на нас ни правеха”.



По-рано министър председателят се срещна с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер и съобщи, че не си показва по-добри другарски връзки сред Долна Австрия и България.

„ С Йоханна сме другари от доста години, била е на нашата граница.

България е страната, която има нула миграция с помощта на всички взети ограничения, спазвайки всички европейски правила “,

посочи още министър председателят Борисов.

По време на срещата си с Йоханна Микл-Лайтнер, Борисов означи, че положителното партньорство с Долна Австрия е образец за поощряване на по-тясно районно съдействие сред градове, общини и компании. По думите му има действителни благоприятни условия за задълбочаване на търговско-икономическото партньорство. „ В България има доста австрийски вложители, голям стокооборот “, акцентира министър председателят.

Борисов подчертава върху интереса на страната ни от увеличение на вложенията от Долна Австрия, изключително в планове с висока индустриална и високотехнологична стойност.

„ Отношенията ни с Австрия са близки и приятелски”, съобщи министър председателят Бойко Борисов и акцентира, че Австрия е обичайно значим политически и стопански сътрудник на България.



Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Бойко Борисов Шенген инвесиции миграция Йоханна Микл Лайтнер Австрия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР