Българите ще станат по-богати през новата година, тъй като цялата

...
Българите ще станат по-богати през новата година, тъй като цялата
Коментари Харесай

Икономисти спориха дали българите ще станат по-богати или по-бедни през 2019 година

Българите ще станат по-богати през новата година, защото цялата войска от държавни чиновници ще получи обещаните от бюджета нараствания на заплатите. Това съобщи финансистът Емил Хърсев в ефира на БТВ.

Икономистът Мика Зайкова не беше на това мнение. „ Колкото и доста да са държавните служители, а те се доста, по-голяма част от хората няма да са по-богати. Първо, тъй като ние сме страна, в която най-бързо пораства инфлацията, и второ, има надълбоко неравноправие, което поражда беди. Нито минимална заплата, нито междинната заплата, нито минималната пенсия, нито междинната пенсия са някъде в нашите размери.”

На въпрос дали качеството на живот у нас е по-добро, Хърсев отговори: „ Добро е, защото най-малко в две страни в Европа не е толкоз положително, както у нас.”

„ Кои са тези две страни, откакто единствено Черна гора, Босна и Херцеговина и Косово са с по-ниски приходи от нас?”, попита Зайкова.

„ Украйна, Молдова.”, сподели Хърсев.

Зайкова посочи, че би трябвало да се съпоставяме единствено с страните от Европейски Съюз.

”Това значи, да се стягаме и да работим, тъй като единствено като работим, по този начин изкарваме пари - една фраза от известен лозунг в Швейцария.”, съобщи Хърсев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР