Българите са доста резервирани, когато става дума за ангажиментите ни

...
Българите са доста резервирани, когато става дума за ангажиментите ни
Коментари Харесай

Политологът Петър Чолаков: Всякакви политически чудовища излязоха на сцената

Българите са много резервирани, когато става дума за уговорките ни като членка на НАТО. С предложения на президента Зеленски, с уговорката да се праща оръжие за Украйна няма да се вдигне утвърждението на държавното управление. Не е това, което ще стопли сърцата на всеобщия български гласоподавател. Необходими са по-дълбоки промени, главно да се развърже кесията.Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Петър Чолаков. Правителството започва с утвърждение 20%, а Народното събрание – с 8%, подсети той.

Според него най-голямото достижение на 49-ия парламент е, че съумя да образува постоянно държавно управление, само че Народното събрание действително не е проработил.

" 3 месеца нямаше непрекъснати комисии. Лъвският къс отиде при, на второ място са, които ужким не са в ръководството. Опозицията на практика не получи нищо. Принципът е, че като подадеш пръст, могат да ти отхапят и ръката. В рамките на демократичните обичаи човек би трябвало да си лимитира апетитите. Ключови комисии – да вземем за пример по бюджет и финанси, отиде при ДПС… "

" В най-печеливша позиция наподобяват и. Това е като Валпургиева нощ – при античните германи, когато свършва зимата и стартира пролетта, има една нощ, когато излизат всички чудовища. Всякакви политически чудовища излязоха на сцената ", разяснява Чолаков в предаването " Преди всички ".

Политологът преглежда предлаганите промени в Конституцията " със смесени усеща ". Макар измененията да не могат да минат по бързата писта, тъй като няма поддръжка от 180 гласа в пленарната зала, ще лишават няколко месеца, " в случай че има дълъг небосвод на този парламент, в случай че не се разпадне седянката ", уточни той.

Индивидуалната конституционна тъжба, свиването на мандатите на " тримата огромни " в правосъдната система и анулацията на надзора за правда, упражняван от основния прокурор са стъпки в вярната посока, счита Петър Чолаков. По думите му обаче служебното държавно управление като институт си има своето място.

" Виждам вид Едипов комплекс в водачите на Политическа партия Петков и Василев. Ако го нямаше институтът на служебното държавно управление, тяхната политическа кариера нямаше да започва. "

И от двете страни беше корав тонът и това докара до превръщането на президента в главната опозиция на настоящето ръководство, означи още  Чолаков.

" Ако това държавно управление крушира, най-вероятно ще се върви към предварителни избори. Това ще покаже, че е изчерпана управническата формула. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР