Българите избраха предимно Турция и Египет за празниците. Това съобщава

...
Българите избраха предимно Турция и Египет за празниците. Това съобщава
Коментари Харесай

Българите избраха Турция и Египет за празниците

Българите избраха най-вече Турция и Египет за празниците. Това оповестява уеб сайтът за туризъм  Travelnews.

Туроператорите регистрират забележителен растеж на българските туристи зад граница през коледните и новогодишни празници спрямо предходната година. Над 5000 индивида са предпочели чартърни и самолетни стратегии в чужбина, а автобусните екскурзии са още толкоз. Данните са на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ). Във вътрешността на страната ще има към 560 000 пътувания, демонстрират данните на Института за разбори и оценки в туризма.

Въпреки това пътуванията са надалеч по-малко от тези преди преди пандемията през 2019 година Европа продължава да е на процедура затворена поради редицата рестрикции, както и възбраната неимунизирани да влизат в страните от Европейски Съюз.

Най-голям интерес за коледните и новогодишни празници има към Египет и Дубай, съобщи Невена Николова, шеф на „ Дрийм холидейс “. Следват Йордания и Малдиви. Завръща се ползата към Тайланд макар високите условия и усложненото вадене на визи.Тайланд беше най-посещаваната далечна страна през 2019 година, когато е посетена от над 46 000 българи.

Туроператорът „ Абакс “ има най-вече чартъри около празниците до 10 дестинации, споделя Георги Пасев, маркетинг управител на компанията. От тях 5 са до Кайро и Хургада с полети от София и един от Варна, Шарм Ел Шейх, Йордания, Анталия (Турция), Албания, Тунис. Само при тях има над 900 българи по стратегиите за Египет.

Малдиви, Доминикана и Мексико са търсените дестинации в „ Аква тур “, споделя шефът на компанията Румяна Юксел. В Малдивите и Мексико за празниците мъчно се намират места в хотелите. Цените на Малдивите тази година не са ниски и стартират да се връщат към старите високи стойности, акцентира Юксел.

Същата наклонност обрисуват и от „ Онекс тур “. Велизар Димитров, маркетинг управител в туроператора, споделя, че най-вече туристи има за Доминикана, Шри Ланка, Малдиви и Турция, като за празниците имат 1000 туристи.

По автобусните стратегии на туроператорите за чужбина най-вече туристи ще има в Турция, Сърбия, Северна Македония и по-малко в Гърция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР