Българинът Атанас Скатов взе най-голям процент от гласовете в публичното

...
Българинът Атанас Скатов взе най-голям процент от гласовете в публичното
Коментари Харесай

Алпинистът Атанас Скатов грабва приза „Зелена личност“ 2019

Българинът Атанас Скатов взе максимален % от гласовете в общественото пространство в конкуренцията за наградата „ Зелена персона “ – част от Националния конкурс „ Най-зелените компании в България “, проведен от b2b Media.

Успехът на Скатов идва директно откакто той съумя да изкачи третия по височина връх на планетата. След 15-часов преход и с чревна и белодробна зараза той стъпи на 8-хилядника Канчендзьонга, аслед завръщането си от експедицията съобщи, че към този момент е окуражен да покори върховете Гашербрум 1 и 2. Той възнамерява идващото му нанагорнище да бъде през юни, само че преди този момент ще вземе своето отличие „ Зелена персона “ по време на публична гала.

Сред номинираните за наградата тази година бяха още: Мария Недевска, Организатор на велопоход " Заедно " в поддръжка на хората с хемофилия, Ученици от ПМГ „ Баба Тонка “ в Русе - основатели на биопестицид, който не вреди на пчелите, Българският инженер Орлин Илиев, който получи премия от Европейската комисия за енергоефективна постройка, Създателят на " Зеленият тим на България " Калин Христов и Лазар Радков, създател на благотворителната самодейност „ Капачки за бъдеще “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР