Bakkt, крипто бизнесът на Intercontinental Exchange, наскоро обяви изключването от

...
Bakkt, крипто бизнесът на Intercontinental Exchange, наскоро обяви изключването от
Коментари Харесай

Bakkt спира предлагането на 23 криптовалути – ето кои

Bakkt, крипто бизнесът на Intercontinental Exchange, неотдавна разгласи изключването от листата на няколко цифрови актива, в това число известни DeFi токени.

Целта на този ход е да се даде приоритет на ползите на клиентите и потребителите на Bakkt, като в същото време се вземат поради развиването на промишлеността и регулаторните насоки.

Според представител на Bakkt това решение е взето като част от рутинния им развой на обзор на листването на монети след придобиването на Apex Crypto.

Следните 23 криптовалути ще бъдат отстранени от борсата:

Aave (), Avalanche ( AVAX ), Bancor Network Token (BNT), Basic Attention Token ( BAT ), Chainlink ( LINK ), Chiliz ( CHZ ), Compound Coin ( COMP ), Cosmos ( ATOM ), Curve DAO ( CRV ), Enjin Coin ( ENJ ), Fantom ( FTM ), Filecoin ( FIL ), GALA (GALA), The Graph (), Internet Computer ( ICP ), Loopring ( LRC ), Maker DAO (MKR), Republic (REN), Stellar ( XLM ), Sushiswap ( SUSHI ), Synthetix ( SNX ), Texos ( XTZ ) и Uniswap ( UNI ).

Придобиването на Apex Crypto от Bakkt беше приключено на 1 април 2022 година като част от стратегическата смяна към B2B интервенции и отдалечаване от търговията на дребно.

Тази смяна последва затварянето на потребителското им приложение за търговия с криптовалути след две години работа.

Въпреки че се бори да набере пазарна мощ, акциите на Bakkt означиха нарастване от 3.45% от началото на годината, само че спад от съвсем 40% през последните шест месеца.

Като се има поради засиленият регулаторен надзор върху крипто промишлеността, решението на Bakkt да извади от листата избрани токени не е изцяло ненадейно.

Въпреки това остава нестабилно дали този ход ще повлияе позитивно на бизнес вероятностите на Bakkt в дълготраен проект.

Стартирана през 2018 година от Intercontinental Exchange, Bakkt е крипто борса и платформа за цифрови активи. Нейната компания майка, Intercontinental Exchange, е притежател и на Нюйоркската фондова борса (NYSE).

Bakkt дава опция за закупуване, продажба, предпазване и харчене на криптовалути като Биткойн (BTC), насочвайки се най-вече към институционални вложители.

Интересното е, че Bakkt е основала партньорства с огромни компании като Starbucks (NASDAQ: SBUX), което разрешава на клиентите да употребяват Биткойн като способ за заплащане на кафе и други артикули.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР