АЗУА, Доминиканска република (АП) — Беше натоварена съботна сутрин в

...
АЗУА, Доминиканска република (АП) — Беше натоварена съботна сутрин в
Коментари Харесай

Как доминиканските жени се борят с детските бракове и тийнейджърската бременност, докато са изправени пред пълни забрани за аборти

АЗУА, Доминиканска република (АП) — Беше натоварена съботна заран в църквата на Марсия Гонсалес. Един свещеник беше на посещаване и нормално тя щеше да е там, с цел да помогне с логистиката, само че този ден тя преподаваше полово образование в локално учебно заведение.

„ Аз съгласувам дейностите в църквата и брачният партньор ми е дякон “, сподели Гонзалес. „ Епископът идва един път годишно и децата се удостоверяват, само че аз съм тук, тъй като това е значимо за моята общественост. “

В продължение на 40 години Гонзалес и брачният партньор й упорстват за по-широко полово обучение в Доминиканската провинция Републиканец, една от четирите латиноамерикански народи, които криминализират аборта без изключения. Жени заплашват до 2 години затвор за аборт; наказванията за лекари или акушерки варират от 5 до 20 години.

С Библия на знамето си, карибската страна има мощно лоби от католици и евангелисти, които са обединени против декриминализирането на аборта.

Президентът Луис Абинадер се ангажира с декриминализирането...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР