Аз съм бил критичен, и към Росен Плевнелиев, и към

...
Аз съм бил критичен, и към Росен Плевнелиев, и към
Коментари Харесай

Първанов: Трябва да предложим Радев и Борисов за Нобелова награда, ако ги видим заедно

Аз съм бил сериозен, и към Росен Плевнелиев, и към Румен Радев, само че това би трябвало да бъде президентски спор и да бъде рецензия по политики. Не би трябвало да се минава границата на положителния звук.

Това съобщи президентът Георги Първанов в коментар на изявлението на президента Росен Плевнелиев, в което той твърди, че актуалният държавен глава се е провалил изцяло във външнополитически проект.

" Имаше чувството за външнополитическа изолираност на Румен Радев по време на европредседателството, само че имам вяра, че той последователно ще излезе от нея ", сподели още Първанов по бТВ.

" Определено президентът Радев се пробва да извършва ролята на незаобиколим вътрешнополитически фактор по разнообразни мотиви. Трябва да предложим Румен Радев и Бойко Борисов за Нобелова премия, в случай че ги забележим дружно, тъй като май от месеци не сме ги виждали един до различен. Нужно е единство сред президента и премиера ", добави президентът в интервала 2002-2012 година.

" Реферeндумът в Македония, който за мен е несполучлив, катализира неустойчивостта в страната. Тези над 60%, които не са отишли до урните, са против предлагането за смяна на името на Македония, а не против желанието на страната да влезе в Европейски Съюз ", разяснява още Първанов.

" Сега е моментът да вземем самодейността. Северна Македония няма да я бъда. Нека България да поеме самодейността и да се одобри първичното име на Република Македония - това, с което и ние сме я приели ", сподели още Георги Първанов.

" Стратезите сгрешиха, като оповестиха Македония за фронтова страна ", посочи президентът на България в интервала 2002-2012 година.

" През 2012 година и аз, и министър председателят Борисов бяхме срещу името Северна Македония. Сега ние в АБВ бяхме изрично срещу името Северна Македония ", сподели още президентът.

" В Скопие не са спирали да си присвояват българска история ", отсече той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР