Аз мисля, че за спада на доверието към Народното събрание

...
Аз мисля, че за спада на доверието към Народното събрание
Коментари Харесай

Караянчева: За спада на доверието в парламента вина имат самите народни представители

Аз мисля, че за спада на доверието към Народното събрание имат виновност самите народни представители. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявление за предаването „ Тази заран " по бТВ.

„ Честит празник на всички български жители. Това е един от най-големите празници, тъй като сме посочили, че в случай че сме единни можем да създадем доста. Ако имаме обща идея, можем да вървим напред. Ако сме задоволително мощни да се противопоставим на непознатото въздействие и имаме положителни водачи, тогава нещата се случват за България ", добави тя.

„ В Народното събрание от време на време стават такива борби и пререкания, които не са доста лицеприятни, само че пък е значимо в Народното събрание да се приказва. Всички парламенти са били толкоз бурни и толкоз прочувствени. Аз мисля, че за спада на доверието към Народното събрание имат виновност самите народни представители. Трябва да бъдем по-отговорни. Понякога, следвайки своите страсти и отношение към обособените сътрудници, прекрачваме границата. Има моменти, когато ръководителят доста се затруднява в такива обстановки като вчерашната, тъй като доста е тънка границата сред прочувственото изявление без план и това, с което искаш да уязвиш някого. Мисля, че през вчерашния ден госпожа Нинова малко прекали с обвиняването, че една парламентарна група са убийци. Мисля, че беше неточно и за това постанових това наказване, което е по член 156, т.2 – забележка. Тя е по-емоционална, само че не желая някой да си намерения, че в случай че и от партия ГЕРБ народен представител употребява обидни квалификации, няма да бъде осъден ", добави още шефката на Народното събрание.

С оставките, които бяха подадени се пое политическата отговорност и по този начин се постъпва, сподели Цвета Караянчева. Във връзка с тежката злополука в Своге, при която починаха 17 души, Цвета Караянчева съобщи: „ Няма по какъв начин министър да знае напълно какво се случва в администрацията надолу. Важно е виновните лица, които не са си свършили работата да си понесат отговорността. С оставките, които бяха подадени, се пое политическата отговорност и по този начин се постъпва. Аз познавам и тримата министри и те са изключителни експерти и мъже на достойнството. В един миг би трябвало да поемеш политическата отговорност, а дали ще ти одобряват оставката това към този момент е тематика на различен диалог. Те са декларирали своето предпочитание да освободят постовете си и това демонстрира, че те както се споделя носят оставката в джоба си. Така се прави – подаваш оставката ", добави тя.

„ Нека си спомним през 2006 година, когато се случи също една покруса – тогава даже нямаше дума за оставки. За мен министрите се оправят добре по метода, по който организираме парламентарния надзор и се регистрират пред народните представители. Ако министър-председателят има забележки към тяхната работа, това е негово право ", съобщи още Караянчева.

По думите ѝ в една коалиция всяка една от партиите има своята стратегия и не по всичко има единодушие с предложенията на сътрудниците от „ Обединените патриоти ". „ Нормално е да прехвърчат искри. Дебатите, които се водят в Народното събрание не постоянно някои от нас гласоподава в поддръжка на едно или друго предложение. Аз мисля, че казусът е връзката, проблем са съдружните препоръки, които в последните няколко месеца не се организираха регулярно ", добави ръководителят на Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР